Virtuele Visualisaties

Als een ruimte met foto's niet goed in beeld is te brengen, dan kan het nuttig zijn voor een voorbeeldindeling of virtule presentatie te kiezen. Er wordt dan softwarematig een fotorealistische presentatie gemaakt van hoe de ruimte er uit zou kunnen zien. Sommige mensen kunnen zich voorstellen hoe een slecht gepresenteerde ruimte er uit zou kunnen gaan zien, maar de meeste mensen kunnen dit niet of nemen er niet de tijd voor. Een woning is dan al vrij snel afgekeurd en ze gaan naar de volgende. Een virtuele presentatie kan dit voorkomen door mensen een positief beeld te tonen van hoe het ook zou kunnen zijn.

Slaapkamer met een donker plafond

Zo gefotografeerd ziet de kamer er niet erg aantrekkelijk uit. De vloer maakt het erg kil en het donkere plafond is niet wat de meeste mensen mooi vinden. Hierdoor zullen de meeste kopers snel een vrij negatief beeld vormen, maar het gaat eigenlijk om een hele ruimte kamer waar best wat van te maken is.

Hieronder leeg en met een indeling in daglicht en avondlicht.

Een slaapkamer waar veel meer van te maken is

Een slaapkamer op de bovenste verdieping in een oud huis met een balkenplafond. De ruimte ziet er in het algemeen niet er net afgewerkt uit, maar met name het donkere plafond maakt het onaantrekkelijk. Het is mogelijk via een virtuele presentatie aan te geven hoe de ruimte er uitziet zonder plafond.

Daaronder dezelfde ruimte met een voorbeeldindeling in daglicht en in avondlicht

Een voorbeeld van een woonkamer in een appartement

Een vrij kleine woonkamer in een appartement die er op de foto niet erg aantrekkelijk uitzien. Dit kan een afknapper zijn waardoor mensen niet verder kijken. Een tekeningen met een mogelijke indeling kan juist de interesse wekken. Het zal niet zijn zoals ze het zelf willen, maar het kan wel de aanleiding zijn om over mogelijke indelingen na te gaan denken en dat kan dan uiteindelijk leiden tot een bezichtiging.